3. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Zapečený jogurtový cizrna bez masa je lahodná a zdravá alternativa klasickému receptu s masem. Tato plná chutí a lehká pokrm je ideální pro vegetariány i všechny milovníky zdravé stravy. S jemným jogurtovým nálevem a křupavou cizrnou bude tento recept vynikajícím a chutným obědem nebo večeří. Vyzkoušejte ho ještě dnes a vaše chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 1 hrnek cizrny
- 2 hrnky jogurtu
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička červené papriky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravte cizrnu podle návodu na obalu.
- V rendlíku rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezůstanou sklovité.
- Přidejte všechny koření (kurkumu, kmín, koriandr, červenou papriku) a promíchejte.
- Přidejte uvařenou cizrnu a nechte vařit asi 5 minut.
- Na konci přidejte jogurt a důkladně promíchejte.
- Přendejte směs do pekáčku a dejte zapečeme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud povrch zapečeného jídla nezezlátne.
- Po vychlazení můžete podávat s rýží nebo naan chlebem.




