3. 5. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečený jogurtový cizrna bez masa
zdroj: Recepty 24/7

Zapečený jogurtový cizrna bez masa je lahodná a zdravá alternativa klasickému receptu s masem. Tato plná chutí a lehká pokrm je ideální pro vegetariány i všechny milovníky zdravé stravy. S jemným jogurtovým nálevem a křupavou cizrnou bude tento recept vynikajícím a chutným obědem nebo večeří. Vyzkoušejte ho ještě dnes a vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 1 hrnek cizrny
  • 2 hrnky jogurtu
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička červené papriky
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravte cizrnu podle návodu na obalu.
  2. V rendlíku rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm jemně nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezůstanou sklovité.
  3. Přidejte všechny koření (kurkumu, kmín, koriandr, červenou papriku) a promíchejte.
  4. Přidejte uvařenou cizrnu a nechte vařit asi 5 minut.
  5. Na konci přidejte jogurt a důkladně promíchejte.
  6. Přendejte směs do pekáčku a dejte zapečeme do předehřáté trouby na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, dokud povrch zapečeného jídla nezezlátne.
  7. Po vychlazení můžete podávat s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *