30. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento chutný recept na zapečený lilový květák s cizrnou, který je plný živin a skvělé chuti. Tato zdravá a lahodná kombinace by mohla být skvělou volbou pro vaši další večeři. Sledujte naše jednoduché kroky a rádi si pochutnáte na tomto lahodném pokrmu.
Suroviny:
- 1 hlávka lilového květáku
- 1 plechovka cizrny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 150g tvrdého sýra
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, oregano
Postup:
- Nejprve si připravíme lilový květák – rozdělíme ho na menší růžičky a uvaříme do poloměkka ve vroucí osolené vodě.
- Cizrnu opláchneme a necháme odkapat.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
- Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli se česnekem, přidáme cizrnu a necháme krátce restovat.
- Vymažeme pekáč olejem a dno vysypeme lilovým květákem. Na něj přidáme směs s cizrnou.
- Nastrouháme tvrdý sýr a posypeme jím vrchní část zapečené směsi.
- Pořádně posolíme, opepříme a posypeme oreganem.
- Předehřejeme troubu na 180°C a pečeme zapečený lilový květák s cizrnou asi 20-25 min, dokud sýr nezezlátne.
- Po upečení necháme chvilku odpočinout a můžeme podávat.




