30. 4. 2024
Autor: Michaela Srncová
Zapečený lilový květák s cizrnou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento chutný recept na zapečený lilový květák s cizrnou, který je plný živin a skvělé chuti. Tato zdravá a lahodná kombinace by mohla být skvělou volbou pro vaši další večeři. Sledujte naše jednoduché kroky a rádi si pochutnáte na tomto lahodném pokrmu.

Suroviny:

  • 1 hlávka lilového květáku
  • 1 plechovka cizrny
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150g tvrdého sýra
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, oregano

Postup:

  1. Nejprve si připravíme lilový květák – rozdělíme ho na menší růžičky a uvaříme do poloměkka ve vroucí osolené vodě.
  2. Cizrnu opláchneme a necháme odkapat.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
  4. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli se česnekem, přidáme cizrnu a necháme krátce restovat.
  5. Vymažeme pekáč olejem a dno vysypeme lilovým květákem. Na něj přidáme směs s cizrnou.
  6. Nastrouháme tvrdý sýr a posypeme jím vrchní část zapečené směsi.
  7. Pořádně posolíme, opepříme a posypeme oreganem.
  8. Předehřejeme troubu na 180°C a pečeme zapečený lilový květák s cizrnou asi 20-25 min, dokud sýr nezezlátne.
  9. Po upečení necháme chvilku odpočinout a můžeme podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *