31. 5. 2024
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš chutný recept na zapečený quiche s tuňákem a špenátem! Tato lahodná kombinace ingrediencí rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte náš recept ještě dnes a nechte se unést skvělou kombinací chutí quiche plné tuňáka a špenátu.
Suroviny
- 450 g listového těsta
- 200 g tuňáka ve vlastní šťávě
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 4 vajíčka
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Nejprve si připravíme náplň quiche. Na pánvi si orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájeného tuňáka a osmahnutý špenát.
- V míse rozšleháme vajíčka s smetanou, osolíme, opepříme a přidáme trochu oregana.
- Těsto rozválíme a vyložíme jím formu na quiche. Na těsto rozložíme směs tuňáka, špenátu a cibule.
- Přelijeme směsí vajíček se smetanou.
- Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut, dokud quiche nezezlátne.
- Po vychladnutí podáváme se zeleninovým salátem nebo jako teplý přílohu ke večeři.




