Vyzkoušejte recept na lahodnou zelenou thajskou kari omáčku doma! Svojí jemnou a pikantní chutí okouzlí nejen milovníky asijské kuchyně. S tímto receptem si jednoduše připravíte dokonalou omáčku plnou exotických chutí, která skvěle doplní vaše pokrmy. Podívejte se na návod a začněte vařit jako profesionál!

Suroviny

  • 2 lžíce zelené kari pasty
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička limetkové šťávy
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička oleje
  • čerstvá zelenina (např. paprika, cuketa, mrkev), nakrájená
  • čerstvá koriandr, na ozdobu

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte česnek.
  2. Přidejte zelenou kari pastu a orestujte ji.
  3. Pomalu vmíchejte kokosové mléko a rybí omáčku.
  4. Přidejte cukr, limetkovou šťávu a sójovou omáčku.
  5. Nechejte omáčku provařit a zhoustnout.
  6. Přidejte nakrájenou zeleninu a vařte do měkka.
  7. Podávejte s rýží a ozdobte koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *