Vyzkoušejte recept na lahodnou zelenou thajskou kari omáčku doma! Svojí jemnou a pikantní chutí okouzlí nejen milovníky asijské kuchyně. S tímto receptem si jednoduše připravíte dokonalou omáčku plnou exotických chutí, která skvěle doplní vaše pokrmy. Podívejte se na návod a začněte vařit jako profesionál!
Suroviny
- 2 lžíce zelené kari pasty
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička limetkové šťávy
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička oleje
- čerstvá zelenina (např. paprika, cuketa, mrkev), nakrájená
- čerstvá koriandr, na ozdobu
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte česnek.
- Přidejte zelenou kari pastu a orestujte ji.
- Pomalu vmíchejte kokosové mléko a rybí omáčku.
- Přidejte cukr, limetkovou šťávu a sójovou omáčku.
- Nechejte omáčku provařit a zhoustnout.
- Přidejte nakrájenou zeleninu a vařte do měkka.
- Podávejte s rýží a ozdobte koriandrem.




