Zeleninový dušený guláš s knedlíkem je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky tradičního českého jídla. Lahodná kombinace různých druhů zeleniny zalitá pikantní omáčkou a podávaná s domácími knedlíky je skvělým pokrmem pro celou rodinu. Naučte se tento jednoduchý recept a dopřejte si skvělou chuťovou explozi!
Suroviny
- 300g zeleniny (např. paprika, cuketa, mrkev)
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mleté papriky
- 400g rajčatového základu
- 200ml zeleninového vývaru
- Sůl, pepř, kmín dle chuti
Postup
- Na pánvi si rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájenou zeleninu a dusíme do měkka.
- Přidáme mletou papriku a krátce osmahneme.
- Přilijeme rajčatový základ a zeleninový vývar.
- Chvíli povaříme a dochutíme solí, pepřem a kmínem.
- Servírujeme s knedlíkem.




