1. 9. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný zelený kari s krevetami a kokosem – exotická kombinace chutí, která okouzlí vaše chuťové buňky. Navštivte náš web a objevte recept plný chutí a vůní Orientu.
Suroviny
- 400g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 2 lžíce zeleného kari koření
- 400ml kokosového mléka
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek. Omyjte a nakrájejte papriku a cuketu na menší kousky.
- V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli s česnekem.
- Přidejte krevety a restujte je dozlatova. Poté vyndejte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte papriku a cuketu a smažte je do měkka. Přidejte zelené kari koření a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte probublávat. Vraťte krevety do pánve a nechte prohřát.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- S podávejte se zeleninovou rýží nebo naan chlebem.




