9. 11. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Zelený kari s kurčetem a bambusem je lahodná asijská specialita plná exotických chutí a aromat. Tento recept je jednoduchý a rychlý na přípravu a jistě potěší každého milovníka kari. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný jemných koření a osvěžující zeleniny!
Suroviny
- 400g kuřecího masa (nakrájeného na kousky)
- 1 cibule (nakrájená na plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 1 paprika (nakrájená na kousky)
- 100g bambusových výhonků (nasekaných)
- 400ml kokosového mléka
- 2 lžíce zeleného kari koření
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli s česnekem.
- Přidáme kuřecí maso a restujeme, dokud není maso zlatě hnědé.
- Přidáme kari koření a promícháme.
- Přidáme nakrájenou papriku a bambusové výhony a restujeme dalších pár minut.
- Přilijeme kokosové mléko a necháme vařit asi 15 minut, dokud maso není měkké.
- Po potřeby dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem.




