23. 8. 2025
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Zelený kari s kuřetem a rýží je lahodné exotické jídlo plné chutí a vůní. Chutná směs zeleniny, kuřecího masa a kari koření se skvěle doplňuje s aromatickou rýží. Připravte si tuto lahůdku doma a užijte si autentickou indickou kuchyni ve vašem vlastním talíři. S receptem na zelený kari s kuřetem a rýží se stanete skvělým kuchařem vlastní kuchyně!
Suroviny
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 1 mrkev
- 2 lžíce zelené kari pasty
- 400ml kokosového mléka
- 200g vařené rýže
- Sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte nakrájenou cibuli s nastrouhaným česnekem.
- Přidejte na kostky nakrájené kuřecí maso a opékejte dozlatova.
- Přidejte nakrájenou papriku a nastrouhanou mrkev a restujte dalších pár minut.
- Přisypte zelenou kari pastu a promíchejte, nechte chvíli restovat.
- Zalijte kokosovým mlékem a nechte probublat, dokud omáčka nezhoustne.
- Přidejte vařenou rýži a promíchejte a nechte chvíli prohřát.
- Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte horké a ozdobte nasekanou koriandrem nebo petrželkou.




