9. 4. 2024
Autor: Roman Žák
Zelňačka s krutony a sýrem.
zdroj: Recepty 24/7

Chutná zelňačka s křupavými krutony a lahodným sýrem je klasickým českým jídlem, které zahřeje na duši i na těle. Recept na tuto bohatou polévku je snadný a rychlý, ideální na chladné dny. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a užijte si ho s rodinou nebo přáteli.

Suroviny

  • 1 veľká hlávka kapusty
  • 2 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pór
  • 1 lyžica oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ, korenie, bobkový list
  • krutóny a strúhaný syr na servírovanie

Postup

  1. Kapustu nakrájame na jemné prúžky, zemiaky, mrkvu a cibuľu nakrájame na kocky a cesnak nasekáme.
  2. Na hrnci zohrejeme olej a maslo a osmažíme cibuľu s cesnakom až dozlatista.
  3. Pridáme kapustu, zemiaky, mrkvu a pór a podusíme chvíľu za občasného miešania.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť do zmäknutia zeleniny.
  5. Osolíme, okoreníme podľa chuti a pridáme bobkový list.
  6. Servírujeme s krutónmi a posypeme strúhaným syrom. Dochutíme čerstvým korením podľa chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *