14. 10. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na krejcar s hruškami a karamelovou polevou. Jednoduchá a chutná dezertní pochoutka, která potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si sladkou dobrotu.
Suroviny
- 4 hrušky
- 100 g cukru
- 50 ml smetany ke šlehání
- 50 g másla
- špetka soli
- 4 křehké krekry
Postup
- Hrušky oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte cukr, dokud neztuhne a nezíská karamelovou barvu.
- Přilijte smetanu ke šlehání, přidejte máslo a špetku soli. Vařte 2-3 minuty nebo dokud se vám poleva nerozpustí a nezíská hladkou konzistenci.
- Přidejte nakrájené hrušky a vařte dalších 5 minut, dokud nezměknou.
- Servírujte na talíři s křehkými krekry a polevou z karamelu. Dobrou chuť!




