14. 10. 2025
Autor: Roman Žák
Krejcar z hrušek s karamelovou polevou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na krejcar s hruškami a karamelovou polevou. Jednoduchá a chutná dezertní pochoutka, která potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si sladkou dobrotu.

Suroviny

  • 4 hrušky
  • 100 g cukru
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 50 g másla
  • špetka soli
  • 4 křehké krekry

Postup

  1. Hrušky oloupejte, zbavte jader a nakrájejte na menší kousky.
  2. Na pánvi rozehřejte cukr, dokud neztuhne a nezíská karamelovou barvu.
  3. Přilijte smetanu ke šlehání, přidejte máslo a špetku soli. Vařte 2-3 minuty nebo dokud se vám poleva nerozpustí a nezíská hladkou konzistenci.
  4. Přidejte nakrájené hrušky a vařte dalších 5 minut, dokud nezměknou.
  5. Servírujte na talíři s křehkými krekry a polevou z karamelu. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *