11. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Rýžová pilaf s kuřecím masem je lahodné jídlo, které se snadno připravuje a skvěle chutná. V tomto receptu se smažený kousek kuřecího masa podává společně s aromatickou rýží, zeleninou a kořením. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a dopřejte si lahodnou chuť Orientu.
Suroviny:
- 300 g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 hrnek bílé rýže
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 1 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/4 hrnku nasekané petržele
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte ho dozlatova.
- Přidejte bílou rýži a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
- Zalijte kuřecím vývarem a přidejte sůl, pepř a kurkumu.
- Přiklopte poklicí a nechte vařit na mírném ohni, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar.
- Po uvaření přidejte nasekanou petržel a promíchejte.
- Pilaf je hotový a můžete ho podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k dalším pokrmům.




