11. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Rýžová pilaf s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Rýžová pilaf s kuřecím masem je lahodné jídlo, které se snadno připravuje a skvěle chutná. V tomto receptu se smažený kousek kuřecího masa podává společně s aromatickou rýží, zeleninou a kořením. Vyzkoušejte tento tradiční pokrm a dopřejte si lahodnou chuť Orientu.

Suroviny:

  • 300 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek bílé rýže
  • 2 hrnky kuřecího vývaru
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1/4 hrnku nasekané petržele

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte nakrájené kuřecí maso a osmažte ho dozlatova.
  3. Přidejte bílou rýži a promíchejte, aby se všechny suroviny spojily.
  4. Zalijte kuřecím vývarem a přidejte sůl, pepř a kurkumu.
  5. Přiklopte poklicí a nechte vařit na mírném ohni, dokud rýže neabsorbuje veškerý vývar.
  6. Po uvaření přidejte nasekanou petržel a promíchejte.
  7. Pilaf je hotový a můžete ho podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k dalším pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *