15. 3. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi (Korejská nakládaná zelenina)
zdroj: Recepty 24/7

Kimchi, tradiční korejská nakládaná zelenina, je bohatá na probiotika a má intenzivní, pikantní chuť. Tento recept vám ukáže, jak připravit domácí kimchi plné vitamínů a minerálů. Získejte inspiraci z korejské kuchyně a ochutnejte lahodnou a zdravou pochoutku – kimchi!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce kimchi pasty
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce octa
  • 2 lžíce korejského papriky

Postup

  1. Čínské zelí omyjeme a nakrájíme na menší kusy.
  2. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky.
  3. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
  4. V míse smícháme kimchi pastu, sůl, cukr, rybí omáčku, ocet a korejský papriku.
  5. Přidáme nakrájené zelí, mrkev, cibuli a česnek a důkladně promícháme, aby se všechny suroviny dobře propojily.
  6. Přesuneme do uzavíratelné nádoby a necháme 2-3 dny fermentovat v lednici.
  7. Hotový kimchi můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo jako samostatnou lahůdku.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *