15. 3. 2024
Autor: Petr Kolář

zdroj: Recepty 24/7
Kimchi, tradiční korejská nakládaná zelenina, je bohatá na probiotika a má intenzivní, pikantní chuť. Tento recept vám ukáže, jak připravit domácí kimchi plné vitamínů a minerálů. Získejte inspiraci z korejské kuchyně a ochutnejte lahodnou a zdravou pochoutku – kimchi!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce kimchi pasty
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce octa
- 2 lžíce korejského papriky
Postup
- Čínské zelí omyjeme a nakrájíme na menší kusy.
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky.
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kousky.
- V míse smícháme kimchi pastu, sůl, cukr, rybí omáčku, ocet a korejský papriku.
- Přidáme nakrájené zelí, mrkev, cibuli a česnek a důkladně promícháme, aby se všechny suroviny dobře propojily.
- Přesuneme do uzavíratelné nádoby a necháme 2-3 dny fermentovat v lednici.
- Hotový kimchi můžeme podávat jako přílohu k hlavnímu jídlu nebo jako samostatnou lahůdku.




