Jednoduchý recept na kuřecí kung pao, tradiční čínské jídlo plné exotických chutí a vůní. Připravte si ho doma snadno a rychle pomocí našeho receptu a pochutnejte si na lahodné kombinaci kuřecího masa, zeleniny, arašídů a kořeněných omáček. Skvělá volba pro rychlý a chutný oběd nebo večeři!
Suroviny:
- 400g kuřecího masa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička cukru
- 2 stroužky česneku
- 1 červená paprika
- 1 malá cibule
- 1 lžička oleje
- hrst arašídů
- 1 čili paprička (dle chuti)
Postup:
- Na menší kousky nakrájejte kuřecí maso a smíchejte ho s kukuřičným škrobem a sójovou omáčkou. Nechte marinovat minimálně 15 minut.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nakrájený česnek a cibuli. Přidejte nakrájenou papriku a chili papričku.
- Přidejte kuřecí maso s marinádou a restujte, dokud maso není propečené.
- Přidejte arašídy a cukr, promíchejte a nechte restovat zhruba 2 minuty.
- Pokrm podávejte s vařenou rýží nebo s čerstvou zeleninovou sałatkou.




