Vyzkoušejte lahodný recept na tempuru s vepřovým masem a rýží. Tento japonský pokrm je plný chutí a jednoduše se připravuje. S trochou cviku si ho snadno připravíte i doma!

Suroviny

  • 400g vepřového masa (nasekaného na nudličky)
  • 1 šálek hladké mouky
  • 1 šálek vody
  • 1 vajíčko
  • 1 šálek strouhanky
  • 1 šálek oleje na smažení
  • sójová omáčka a wasabi na podávání
  • vařená rýže

Postup

  1. V misce smíchejte mouku, vodu a vajíčko na hladké těsto.
  2. Přidejte kousek masa do těsta a následně obalte ve strouhance.
  3. Ohřejte olej na pánvi a vepřové maso smažte dozlatova.
  4. Odložte na papírovou utěrku, aby se zbavilo přebytečného oleje.
  5. Na talíři servírujte smažené maso s vařenou rýží, sojovou omáčkou a wasabi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *