Připravte si exotický a osvěžující Indonéský salát s arašídy, který perfektně kombinuje křupavé zeleniny s bohatou chutí pražených arašídů. Jeho jedinečná arašídová omáčka dodá vašemu jídlu nezapomenutelnou chuť. Ideální jako lehký hlavní chod nebo jako zdravá příloha k vašim oblíbeným asijským pokrmům. Objavte kouzlo indonéské kuchyně s tímto jednoduchým receptem, který zvládne každý!

Suroviny

  • 200 g zeleného salátu (např. ledový salát nebo rukola)
  • 1 červená paprika, nakrájená na tenké proužky
  • 1 malá okurka, nakrájená na tenká kolečka
  • 50 g nakrájeného čerstvého koriandru
  • 100 g arašídů, lehce opražených a nasekaných
  • 1 malá červená cibule, nakrájená na tenké kroužky
  • 2 stroužky česneku, jemně nakrájené
  • 1 malý chilli paprička, jemně nakrájená (volitelné)
  • Dresink: 3 lžíce limetkové šťávy, 2 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce medu nebo cukru

Postup

  1. V míse smíchejte limetkovou šťávu, rybí omáčku a med (nebo cukr) dohladka. Toto bude dresink pro salát.
  2. Do velké salátové mísy dejte nakrájené listy salátu, červenou papriku, okurku a červenou cibuli.
  3. Přidejte nasekaný koriandr, chilli (pokud používáte) a česnek.
  4. Zasypete opraženými arašídy.
  5. Salát pokapejte připraveným dresinkem a důkladně promíchejte.

Před podáváním nechte salát krátce odpočinout, aby se chutě spojily. Podávejte jako osvěžující přílohu k hlavním jídlům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *