Kimchi jjigae je korejská pikantní polévka plná syrových kimchi, vařeného masa, zeleniny a dalších lahodných ingrediencí. Tato tradiční korejská polévka je nejen lahodná, ale také zdravá a plná probiotik, které prospívají naší trávící soustavě. Vyzkoušejte s námi recept na Kimchi jjigae a připravte si chuťově bohatou jídlo plné exotických chutí a vůní.

Suroviny

  • 400 g kimchi (fermentovaná zelenina)
  • 200 g vepřového masa nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule nakrájená na kolečka
  • 2 stroužky česneku nakrájené na plátky
  • 1 l vývaru (nebo vody)
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička oleje
  • 1 lžička chilli pasty (dle chuti)
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olej a osmažte maso společně s cibulí a česnekem.
  2. Přidejte kimchi a chilli pastu a chvíli restujte.
  3. Poté zalijte vývarem, přidejte sójovou omáčku a cukr.
  4. Nechejte polévku vařit asi 20 minut na mírném ohni.
  5. Případně dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Podávejte horké s vařenou rýží nebo kimchi. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *