Smažený krevetový rýžový nákyp je lahodný a snadno připravitelný pokrm, který určitě potěší vaše chuťové buňky. S krevetami, rýží a směsí bylinek vychutnáte skvělou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept na smažený krevetový rýžový nákyp a překvapte své blízké lahodným jídlem plným vůní moře.
Suroviny
- 300g krevet
- 1 šálek vařené rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 4 vajíčka
- 200 ml smetany na vaření
- 100g nastrouhaného sýra
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme oloupané a očištěné krevety a krátce je osmahneme.
- Přidáme vařenou rýži a promícháme.
- V jiné míse rozšlehaná vajíčka smícháme se smetanou a polovinou nastrouhaného sýra.
- Tuto směs zalijeme krevetovou směsí v pánvi a promícháme.
- Povrch posypeme zbylým sýrem a necháme ztuhnout.
- Po vychladnutí můžeme podávat jako teplý nebo studený nákyp.




