Užijte si exotickou chuť Thajska s tímto lahodným receptem na kuřecí červenou kari. Kombinace kousků kuřecího masa, zeleniny a kokosového mléka s kořeněnou červenou kari omáčkou vás rozhodně dostane. Skvělá volba pro milovníky asijské kuchyně! Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si ho i vy doma.

Suroviny

  • 500g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 1 plechovka kokosového mléka
  • 1 lžíce červené kari pasty
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička koriandrových semínek
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli do zlatova.
  2. Poté přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud nezmění barvu.
  3. Přidáme česnek, kari pastu, kurkumu, mletý koriandr, koriandrová semínka a cukr. Smícháme a restujeme do doby, než se všechny přísady spojí a uvolní vůně.
  4. Přidáme nakrájenou papriku a zalijeme kokosovým mlékem. Vaříme asi 15-20 minut, dokud maso není hotové a omáčka zhoustne.
  5. Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujeme s jasmínovou rýží nebo thajskými nudlemi. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *