Užijte si exotickou chuť Thajska s tímto lahodným receptem na kuřecí červenou kari. Kombinace kousků kuřecího masa, zeleniny a kokosového mléka s kořeněnou červenou kari omáčkou vás rozhodně dostane. Skvělá volba pro milovníky asijské kuchyně! Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si ho i vy doma.
Suroviny
- 500g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 1 plechovka kokosového mléka
- 1 lžíce červené kari pasty
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička koriandrových semínek
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli do zlatova.
- Poté přidáme nakrájené kuřecí maso a smažíme, dokud nezmění barvu.
- Přidáme česnek, kari pastu, kurkumu, mletý koriandr, koriandrová semínka a cukr. Smícháme a restujeme do doby, než se všechny přísady spojí a uvolní vůně.
- Přidáme nakrájenou papriku a zalijeme kokosovým mlékem. Vaříme asi 15-20 minut, dokud maso není hotové a omáčka zhoustne.
- Případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme s jasmínovou rýží nebo thajskými nudlemi. Dobrou chuť!




