Objevte kouzlo domácího sushi s naším jednoduchým receptem na sushi s čerstvým lososem. Naučte se, jak připravit perfektní sushi rýži a jak správně nakrájet čerstvý losos pro nejlepší chuťový zážitek. Vhodné pro začátečníky i pokročilé, tento recept vám umožní užít si luxusní sushi pohodlí domova. Začněte vařit dnes a připravte si své oblíbené sushi s čerstvým lososem, které si okamžitě zamilujete!

Suroviny

  • 200 g sushi rýže
  • 250 g čerstvého lososa, vhodného pro konzumaci syrového
  • 50 ml rýžového octa
  • 1 lžíce cukru
  • 1 čajová lžička soli
  • Sezamová semínka (volitelně)
  • Nori listy (řasy)
  • Sojová omáčka pro servírování
  • Wasabi
  • Zázvor v nakládané formě

Postup

  1. Uvařte sushi rýži podle návodu na balení. Po uvaření nechte rýži vychladnout na pokojovou teplotu.
  2. Při míchání rýže pomalu přilévejte směs rýžového octa, cukru a soli. Míchejte opatrně, aby rýže zůstala načechraná.
  3. Lososa omyjte, osušte a pokrájejte na tenké plátky.
  4. Na bambusovou rohožku položte nori list a na něj rovnoměrně rozprostřete vrstvu ochucené rýže. Na rýži posypte trochu sezamových semínek, pokud je používáte.
  5. Přes rýži položte plátky lososa. Vytvořte základ pro rolku.
  6. Pomocí rohožky nori list s rýží a lososem pevně zrolujte.
  7. Nůž namočte do vody a ostrým řezem rozkrájejte sushi rolku na 6-8 kusů.
  8. Servírujte se sojovou omáčkou, wasabi a nakládaným zázvorem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *