Objavte jednoduchý a chutný recept na udon nudle s hovězím masem! Tento tradiční asijský pokrm kombinuje svěží udon nudle s křehkým hovězím masem a bohatou omáčkou, která rozproudí vaše chuťové buňky. Připravte si doma autentický asijský oběd nebo večeři krok za krokem s naším receptem. Skvělý tip pro rychlou večeři po náročném dni. Vyzkoušejte hned teď!
Suroviny
- 200 g udon nudlí
- 300 g hovězího masa (např. zadního)
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oyster omáčky (nebo houbové omáčky)
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru
- Chilli paprička podle chuti
- Čerstvá zelenina pro ozdobu (např. zelená cibulka nebo koriandr)
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Postup
- Nudle uvařte podle návodu na obalu, slijte a odložte stranou.
- Hovězí maso nakrájejte na tenké proužky a okořeňte solí a pepřem.
- Na velké pánvi nebo kastrolu rozehřejte sezamový olej a osmažte nakrájenou cibuli dozlatova.
- Přidejte nasekaný česnek, zázvor a chilli papričky a smažte, dokud nezačne všechno vonět.
- Přidejte nakrájené hovězí maso a smažte, dokud není maso skoro hotové.
- Přidejte nakrájenou mrkev a smažte další 2-3 minuty, dokud mrkev nezměkne.
- Přidejte uvařené nudle, sójovou omáčku a oyster omáčku (nebo houbovou omáčku) a promíchejte všechny ingredience, dokud se omáčky nevstřebají a nudle nejsou dobře obalené a horké.
- Ochutnejte a případně dochutíte solí a pepřem.
- Před podáváním posypte nudle čerstvou zeleninou.




