Vyzkoušejte tento chutný recept na tradiční korejské kimchi, které je zdobené lahodným bulgurem a masem. Tato kombinace kvašené zeleniny, obilovin a masa vytváří dokonalou rovnováhu chutí a zaručeně vás okouzlí svou pikantností a lahodnou vůní. Nechte se inspirovat a připravte si tento lahodný pokrm plný exotických chutí!

Suroviny

  • 1 šálek bulguru
  • 2 šálky vody
  • 400g hovězího masa nakrájeného na nudličky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 červená cibule nakrájená na tenké kolečka
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 2 hrsti kimchi
  • 2 lžíce oleje na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte bulgur, zakryjte poklicí a vařte 10-15 minut nebo dokud voda úplně nevstřebá.
  2. V pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli, česnek a zázvor dozlatova.
  3. Přidejte hovězí maso a restujte až do dozlatova.
  4. Přidejte sójovou omáčku, rybí omáčku, cukr, sůl a pepř a promíchejte.
  5. Přidejte kimchi a restujte dalších 5 minut.
  6. Smažte bulgur na pánvi 2-3 minuty.
  7. Servírujte bulgur s kimchi zdobený hovězím masem a posypte nasekanou petrželkou jako ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *