Kuřecí maso s teriyaki omáčkou je jednoduchý a chutný recept, který potěší všechny milovníky asijské kuchyně. Vychutnejte si lahodné kuřecí maso zalité sladko-slanou teriyaki omáčkou a doplňte ho rýží nebo zeleninou podle vašeho gusta. S tímto receptem si rychle připravíte lahodné asijské jídlo přímo v pohodlí vaší domácnosti!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecího masa (prsa nebo stehna)
  • 1/2 šálku teriyaki omáčky
  • 2 lžičky sezamového oleje
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Strouhaný zázvor (volitelně)

Postup

  1. Marinujte kuřecí maso v teriyaki omáčce, sezamovém oleji, česneku, soli, pepři a případně zázvoru. Nechte aspoň 30 minut odležet.
  2. Rozpalte gril nebo grilovací pánev a opékejte maso z obou stran, dokud není kompletně propečené a získá zlatavou barvu.
  3. Podávejte s rýží nebo zeleninovým salátem a dochuťte podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *