Vyzkoušejte si připravit tradiční korejský kimchi, pikantní kvašenou zeleninu plnou probiotik a lahodného koření. S tímto receptem si snadno připravíte domácí kimchi plné lahodné chuti a zdravých látek. Získejte inspiraci a naučte se, jak si vyrobit vlastní kimchi doma.
Suroviny:
- 1 hlávka zelí
- 2 mrkve
- 1 stroužek česneku
- 1 palec zázvoru
- 3 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce korejského červeného pepře (gochugaru)
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce soli
Postup:
- Nařezejte zelí na menší kousky a posolte ho. Nechte odstát asi 2 hodiny, dokud zelí nezměkne.
- Oloupejte a nastrouhejte mrkev. Nakrájejte česnek a zázvor na jemné kousky.
- Smíchejte rybí omáčku, korejský červený pepř, cukr a jemně nakrájený česnek a zázvor.
- Opláchněte osolené zelí pod tekoucou vodou a nechte ho odkapat.
- V míse smíchejte zelí, mrkev a směs s rybí omáčkou a korejským červeným pepřem.
- Přesuňte do skleněné nádoby a zakryjte. Nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 2 dny nebo až 1 týden.
- Po dokončení fermentace přesuňte kimchi do lednice a skladujte v ní.




