Vyzkoušejte nový způsob přípravy tradiční české svíčkové na smetaně – tentokrát v kokosovém mléce. Tento recept vám přinese exotickou chuť a jemnou, krémovou konzistenci, která vás okouzlí na první sousto. Připravte si svíčkovou v kokosovém mléce a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 limeta
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na kostičky nakrájenou svíčkovou, osolíme a opepříme.
  3. Přidáme kmín a mletou papriku.
  4. Podlijeme vodou a necháme dusit, až maso změkne.
  5. Do vlažného kokosového mléka vmícháme hladkou mouku a dobře promícháme.
  6. Necháme asi 10 minut odpočívat.
  7. Poté přidáme máslo do masa a zalijeme kokosovým mlékem.
  8. Podáváme s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *