Hovězí stir-fry s čínskou zeleninou je výborný a rychlý recept na exotické asijské pokrmy. Zkombinujte šťavnaté kousky hovězího masa s různými druhy čerstvé zeleniny a podusťte je v lahodné čínské omáčce. Tento jídelníček je plný chuti a výživných látek a určitě si ho oblíbíte. S touto jednoduchou recepturou se vám podaří připravit skvělý oběd nebo večeři během chvíle. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!

Suroviny

  • 400g hovězího masa (řízek)
  • 1 zelená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 150g čínského kelu
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme sójovou omáčku s medem, prolisovaným česnekem a nastrouhaným zázvorem. Dejte stranou.
  2. Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a osolte a opepřete.
  3. Papriku, mrkev a cibuli nakrájejte na nudličky a čínský kel na menší kusy.
  4. Rozpalte pánvičku a na pár lžících oleje osmažte hovězí maso, dokud není krásně zatřené z obou stran. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
  5. Do pánve přidejte zeleninu a restujte do měkka.
  6. Pak přidejte maso, zalijte omáčkou a nechte provařit pár minut.
  7. Pokud je omáčka příliš silná, můžete přidat trochu vody. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  8. Smažte, dokud není vše krásně uvařené a omáčka se nepřilne k masu a zelenině. Podávejte s rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *