Hovězí stir-fry s čínskou zeleninou je výborný a rychlý recept na exotické asijské pokrmy. Zkombinujte šťavnaté kousky hovězího masa s různými druhy čerstvé zeleniny a podusťte je v lahodné čínské omáčce. Tento jídelníček je plný chuti a výživných látek a určitě si ho oblíbíte. S touto jednoduchou recepturou se vám podaří připravit skvělý oběd nebo večeři během chvíle. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření!
Suroviny
- 400g hovězího masa (řízek)
- 1 zelená paprika
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 150g čínského kelu
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička čerstvého zázvoru
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme omáčku. Smícháme sójovou omáčku s medem, prolisovaným česnekem a nastrouhaným zázvorem. Dejte stranou.
- Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky a osolte a opepřete.
- Papriku, mrkev a cibuli nakrájejte na nudličky a čínský kel na menší kusy.
- Rozpalte pánvičku a na pár lžících oleje osmažte hovězí maso, dokud není krásně zatřené z obou stran. Vyjměte z pánve a dejte stranou.
- Do pánve přidejte zeleninu a restujte do měkka.
- Pak přidejte maso, zalijte omáčkou a nechte provařit pár minut.
- Pokud je omáčka příliš silná, můžete přidat trochu vody. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Smažte, dokud není vše krásně uvařené a omáčka se nepřilne k masu a zelenině. Podávejte s rýží.




