Korejský kimchi na zimu je tradiční fermentované zelí, které dodá vašemu jídelníčku výraznou a pikantní chuť. Naučte se připravit si domácí kimchi, které budete moci skladovat po celou zimu a užívat si ho jako chutnou přílohu nebo ingredienci do svých oblíbených pokrmů.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí napa (čínské zelí)
  • 100 g mrkve
  • 1 veľká cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica soli
  • 1 lyžica rybího alebo sójového oleja
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica korejského korenia kimchi

Postup

  1. Zelí napa nakrájame na menšie kúsky a dáme do veľkej misky.
  2. Mrkvu olúpeme a nakrájame na tenké prúžky. Cibuľu nakrájame na pásiky a cesnak nasekáme.
  3. Pridáme mrkvu, cibuľu a cesnak k zelí a premiešame.
  4. Potom pridáme soľ, olej, cukor a korenie kimchi a dôkladne premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.
  5. Miešanú zmes necháme odležať niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa chute spojili a zelí zmäklo.
  6. Kimchi presunieme do sterilizovaných pohárov a uložíme do chladničky. Môžeme ho skladovať až niekoľko týždňov.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *