Vyzkoušejte náš recept na tradiční rýžové papriky plněné lahodným hovězím masem. Tato chutná a sytá jídlo se hodí pro celou rodinu. Zkuste připravit tento jednoduchý recept a pochutnejte si na vynikající kombinaci uzeného masa a rýže. Vaše chuťové buňky budou nadšené!
Suroviny
- 4 papriky
- 1 hrnek uvařené rýže
- 300g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, paprika
- hrst nastrouhaného sýru
Postup
- Nejprve si připravíme papriky. Papriky omyjeme, zbavíme jader a vložíme na plech vyložený pečicím papírem.
- V pánvi na oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme mleté maso a prosmícháme se sůlí, pepřem a paprikou podle chuti.
- V hrnci uvaříme rýži, kterou poté přidáme k masu. Dobře promícháme.
- Hotovou směsí naplníme vydlabané papriky a posypeme nastrouhaným sýrem.
- Papriky zakryjeme a pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi 30-40 minut, dokud papriky nezměknou.
- Po upečení můžeme podávat s čerstvou nasekanou petrželkou nebo šlehačkou.




