Připravte si lahodné a pikantní indonéské kuřecí curry s exotickými kořeněnými omáčkami a kokosovým mlékem. Tento recept vám dodá energii a exotické aroma, kterým potěšíte vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes a užijte si chuťovou explozi z daleké Indonésie!
Suroviny
- 500g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 3 stroužky česneku nasekaného
- 1 červená paprika nakrájená na proužky
- 1 lžička čerstvého zázvoru nastrouhaného
- 2 lžíce indonéského kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli s česnekem a zázvorem.
- Přidejte kuřecí maso a opékejte ho, dokud není propečené ze všech stran.
- Přidejte kari koření a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a přiveďte k varu.
- Přidejte papriku, cukr, sůl a pepř a nechte vařit asi 10-15 minut, dokud maso není měkké a omáčka není zahustěná.
- S podušenou rýží podávejte pikantní indonéské kuřecí curry.




