Zjistěte, jak si vyrobit tradiční kimchi zelí, oblíbené korejské fermentované jídlo, plné probiotik a zdravých bakterií. Tento recept vám ukáže postup krok za krokem, jak si připravit chutné a osvěžující kimchi ve vaší vlastní kuchyni. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte svému trávení něco extra!
Suroviny
- 1 hlávka čínského zelí
- 4 stroužky česneku
- 1 kousek zázvoru (asi 5 cm)
- 2 lžíce chilli prášku
- 3 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 mrkev
- 1 šalotka
- 2 lžíce mořské soli
Postup
- Čínské zelí očistěte a nakrájejte na menší kousky.
- Česnek, zázvor, chilli prášek, rybí omáčku, cukr, mrkev a šalotku nadrobno nasekejte nebo rozmixujte.
- V míse smíchejte nakrájené zelí se solí a nechte odpočívat asi 10 minut.
- Poté přidejte směs z kroku 2 a důkladně promíchejte.
- Nasypte do skleněné nebo keramické nádoby a pořádně zhutněte, aby bylo zelí pod tekutinou.
- Nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 3 dny, ideálně alespoň týden.




