Zjistěte, jak si vyrobit tradiční kimchi zelí, oblíbené korejské fermentované jídlo, plné probiotik a zdravých bakterií. Tento recept vám ukáže postup krok za krokem, jak si připravit chutné a osvěžující kimchi ve vaší vlastní kuchyni. Vyzkoušejte ho ještě dnes a dopřejte svému trávení něco extra!

Suroviny

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru (asi 5 cm)
  • 2 lžíce chilli prášku
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce cukru
  • 1 mrkev
  • 1 šalotka
  • 2 lžíce mořské soli

Postup

  1. Čínské zelí očistěte a nakrájejte na menší kousky.
  2. Česnek, zázvor, chilli prášek, rybí omáčku, cukr, mrkev a šalotku nadrobno nasekejte nebo rozmixujte.
  3. V míse smíchejte nakrájené zelí se solí a nechte odpočívat asi 10 minut.
  4. Poté přidejte směs z kroku 2 a důkladně promíchejte.
  5. Nasypte do skleněné nebo keramické nádoby a pořádně zhutněte, aby bylo zelí pod tekutinou.
  6. Nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 3 dny, ideálně alespoň týden.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *