Vyzkoušejte lahodné a exotické jídlo – hovězí s čínskou zeleninou a rýží. Tento recept spojuje jemné kousky hovězího masa s čerstvou zeleninou a aromatickou omáčkou. Připravte si ho snadno a rychle doma a dopřejte si pořádnou dávku chuťových zážitků. Vaše chuťové buňky vám poděkují!

Suroviny

  • 400g hovězího masa
  • 200g čínské zeleniny (např. bambusové výhonky, vodní kaštany, celer)
  • 2 hrníčky vařené rýže
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř, koření podle chuti

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte hovězí maso na tenké plátky a osolte, opepřete a ochuťte podle chuti.
  2. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte hovězí maso a restujte ho, dokud není propečené.
  4. Pak přidejte nakrájenou čínskou zeleninu a restujte dalších pár minut.
  5. Přilijte sójovou omáčku a nechte chvíli provařit.
  6. Smažte si na oleji rýži a podávejte s hovězím masem a čínskou zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *