Vyzkoušejte lahodné a exotické jídlo – hovězí s čínskou zeleninou a rýží. Tento recept spojuje jemné kousky hovězího masa s čerstvou zeleninou a aromatickou omáčkou. Připravte si ho snadno a rychle doma a dopřejte si pořádnou dávku chuťových zážitků. Vaše chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 400g hovězího masa
- 200g čínské zeleniny (např. bambusové výhonky, vodní kaštany, celer)
- 2 hrníčky vařené rýže
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, koření podle chuti
Postup
- Nejprve si nakrájejte hovězí maso na tenké plátky a osolte, opepřete a ochuťte podle chuti.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte hovězí maso a restujte ho, dokud není propečené.
- Pak přidejte nakrájenou čínskou zeleninu a restujte dalších pár minut.
- Přilijte sójovou omáčku a nechte chvíli provařit.
- Smažte si na oleji rýži a podávejte s hovězím masem a čínskou zeleninou.




