Sambal goreng udang petis je tradiční indonéské jídlo, které spojuje krevety s lahodnou omáčkou petis. Naučte se, jak připravit toto exotické jídlo doma a okusit autentickou indonéskou chuť. Sambal goreng udang petis je skvělou volbou pro milovníky pikantní kuchyně. Vyzkoušejte recept hned!

Suroviny

  • 200g krevet
  • 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 rajče, nakrájené na kostičky
  • 1 lžíce petisu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli a česnek až do zlatova.
  2. Přidejte rajče a smažte do měkkého.
  3. Přidejte krevety a smažte dozlatova.
  4. Přidejte petis, cukr, sůl a pepř a vařte do zhoustnutí omáčky.
  5. Hotové jídlo podávejte s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *