Sambal goreng udang petis je tradiční indonéské jídlo, které spojuje krevety s lahodnou omáčkou petis. Naučte se, jak připravit toto exotické jídlo doma a okusit autentickou indonéskou chuť. Sambal goreng udang petis je skvělou volbou pro milovníky pikantní kuchyně. Vyzkoušejte recept hned!
Suroviny
- 200g krevet
- 1 cibule, nakrájená na tenké plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 rajče, nakrájené na kostičky
- 1 lžíce petisu
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli a česnek až do zlatova.
- Přidejte rajče a smažte do měkkého.
- Přidejte krevety a smažte dozlatova.
- Přidejte petis, cukr, sůl a pepř a vařte do zhoustnutí omáčky.
- Hotové jídlo podávejte s rýží nebo chlebem.




