Získáte recept na domácí kvašenou zeleninu „Kimchi“ s pikantní chutí. Naučte se, jak si vyrobit tradiční korejskou specialitu plnou probiotik, která dodá vašemu jídelníčku zdravý nádech. Sledujte návod krok za krokem a připravte si lahodný Kimchi již dnes!
Suroviny:
- 1 kg zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 1 česnek
- 1 paprika
- 3 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce křenu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kimchi koření
- Čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Nastrouhej zelí, mrkev, cibuli, česnek a papriku do velké mísy.
- Přisyp sol, cukr, křen, mletou papriku a kimchi koření.
- Důkladně promíchej a nech odpočívat alespoň 3 hodiny.
- Přendej směs do sklenice a dobře ucpat.
- Dej sklenici na místo mimo přímé slunce a nech kvasit minimálně 3 dny.
- Poté můžeš kimchi jíst samotné, nebo jako přílohu k rýži nebo masu.
- Před podáváním ozdob petrželkou.




