Objevte chutě Koreje s naším receptem na pikantní kuřecí kousky! Tento autentický recept vás provede přípravou lahodného kuřete v pálivé marinádě s kořením gochujang a dalšími tradičními ingrediencemi. Ideální jídlo pro milovníky ostrých chutí! Připravte si korejský večer doma a nechte se unést intenzivními a bohatými chutěmi. Recept je jednoduchý na přípravu a zaručeně oslní vaše hosty. Vyzkoušejte tento pikantní kulinářský zážitek ještě dnes!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce sezamového oleje
- 1 lžíce rýžového vina
- 2 lžíce gochujang (korejská pikantní pasta)
- 3 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 malý kousek zázvoru, nastrouhaný
- 1 lžíce medu
- Slunečnicový olej pro smažení
- Jarní cibulka a sezamová semínka pro ozdobu
Postup
- Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky.
- Ve střední míse smíchejte sojovou omáčku, sezamový olej, rýžové víno, gochujang, rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor a med. Vytvořte marinádu.
- Přidejte kuřecí kousky do marinády a promícháte tak, aby byly všechny kusy rovnoměrně obaleny. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu v chladničce.
- V hrnci rozehřejte slunečnicový olej.
- Marinované kuřecí kousky smažte po několika kusech dozlatova a křupava, přibližně 3-4 minuty na každou stranu.
- Hotové kuřecí kousky odložte na papírové ručníky, aby se odstranil přebytečný olej.
- Před podáváním posypte kuřecí kousky nakrájenou jarní cibulkou a sezamovými semínky.




