Objevte chutě Koreje s naším receptem na pikantní kuřecí kousky! Tento autentický recept vás provede přípravou lahodného kuřete v pálivé marinádě s kořením gochujang a dalšími tradičními ingrediencemi. Ideální jídlo pro milovníky ostrých chutí! Připravte si korejský večer doma a nechte se unést intenzivními a bohatými chutěmi. Recept je jednoduchý na přípravu a zaručeně oslní vaše hosty. Vyzkoušejte tento pikantní kulinářský zážitek ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rýžového vina
  • 2 lžíce gochujang (korejská pikantní pasta)
  • 3 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 malý kousek zázvoru, nastrouhaný
  • 1 lžíce medu
  • Slunečnicový olej pro smažení
  • Jarní cibulka a sezamová semínka pro ozdobu

Postup

  • Kuřecí prsa nakrájejte na malé kousky.
  • Ve střední míse smíchejte sojovou omáčku, sezamový olej, rýžové víno, gochujang, rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor a med. Vytvořte marinádu.
  • Přidejte kuřecí kousky do marinády a promícháte tak, aby byly všechny kusy rovnoměrně obaleny. Nechte marinovat minimálně 1 hodinu v chladničce.
  • V hrnci rozehřejte slunečnicový olej.
  • Marinované kuřecí kousky smažte po několika kusech dozlatova a křupava, přibližně 3-4 minuty na každou stranu.
  • Hotové kuřecí kousky odložte na papírové ručníky, aby se odstranil přebytečný olej.
  • Před podáváním posypte kuřecí kousky nakrájenou jarní cibulkou a sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *