Kimchi je tradiční korejská fermentovaná zelenina zelí, která se vyznačuje pikantní chutí a bohatou probiotickou složkou. Naučte se doma připravit vlastní kimchi a pořiďte si tak zdravý a lahodný doplněk k vašim jídlům. S receptem na kimchi si můžete vytvořit domácí fermentaci plnou prospěšných bakterií pro vaše trávení a imunitní systém. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si chuťovou explozi s korejským kimchi!

Suroviny

  • 1 hlávka zelí
  • 4 mrkve
  • 4 pórky
  • 1 červená paprika
  • 5 stroužků česneku
  • 1 čerstvý kousek zázvoru
  • 4 lžíce rybí omáčky
  • 3 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce kajenského pepře

Postup

  1. Nařežeme zelí na tenké proužky a osolíme. Necháme odstát asi 1 hodinu, aby se zelí změkčilo.
  2. Mezitím nastrouháme mrkev, nakrájíme pórky, papriku, česnek a zázvor na drobné kousky.
  3. Smícháme ve větší míse zelí se všemi ostatními surovinami a důkladně promícháme.
  4. Přesuneme směs do skleněné nádoby a ucpeme ji tak, aby nevzduchla. Necháme fermentovat 3-4 dny při pokojové teplotě.
  5. Poté můžeme kimchi skladovat v chladničce a konzumovat jako přílohu k různým pokrmům.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *