Kimchi je tradiční korejská fermentovaná zelenina zelí, která se vyznačuje pikantní chutí a bohatou probiotickou složkou. Naučte se doma připravit vlastní kimchi a pořiďte si tak zdravý a lahodný doplněk k vašim jídlům. S receptem na kimchi si můžete vytvořit domácí fermentaci plnou prospěšných bakterií pro vaše trávení a imunitní systém. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a dopřejte si chuťovou explozi s korejským kimchi!
Suroviny
- 1 hlávka zelí
- 4 mrkve
- 4 pórky
- 1 červená paprika
- 5 stroužků česneku
- 1 čerstvý kousek zázvoru
- 4 lžíce rybí omáčky
- 3 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce kajenského pepře
Postup
- Nařežeme zelí na tenké proužky a osolíme. Necháme odstát asi 1 hodinu, aby se zelí změkčilo.
- Mezitím nastrouháme mrkev, nakrájíme pórky, papriku, česnek a zázvor na drobné kousky.
- Smícháme ve větší míse zelí se všemi ostatními surovinami a důkladně promícháme.
- Přesuneme směs do skleněné nádoby a ucpeme ji tak, aby nevzduchla. Necháme fermentovat 3-4 dny při pokojové teplotě.
- Poté můžeme kimchi skladovat v chladničce a konzumovat jako přílohu k různým pokrmům.




