Objavte kouzlo vietnamské kuchyně s receptem na Pho Bo, tradiční hovězí polévku, která osloví každého milovníka exotických chutí. Připravte si aromatické pho s křehkými nudlemi, kvalitním hovězím masem a bohatou vývarem plnou bylinek a koření. Tento detailní návod vás krok za krokem provede přípravou této lahůdky přímo ve vaší kuchyni. Ideální na zahřátí v chladných dnech nebo jako zdravý a vydatný hlavní chod. Vyzkoušejte Pho Bo a nechte se unést chutí a vůněmi Vietnamu!
Suroviny
- 500g hovězího masa (např. kostky, nebo plátky roštěné)
- 200g rýžových nudlí (pho)
- 2 l vody
- 3 zrnka celého badyánu
- 2 sušené skořicové tyčinky
- 4 celé hřebíčky
- 1 velká cibule, neoloupaná, přepůlená
- 1 kus zázvoru (asi 5 cm), nakrájený na plátky
- 2 lžíce rybí omáčky
- Sůl, podle chuti
- 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
- Filírovaný světlý mungo klíčky, čerstvá koriandr, thajské bazalka a limetky na servírování
Postup
- Nechte cibuli a zázvor opečené nad otevřeným ohněm nebo na sporáku, dokud nejsou lehce popálené. To dodá polévce zvláštní chuťovou hloubku.
- V mezidobí v hrnci přiveďte vodu k varu. Jakmile začne vřít, přidejte připravený zázvor, cibuli, celé badyán, skořicové tyčinky a hřebíčky.
- Vařte na mírném ohni zhruba 30 minut, aby se uvolnily všechny aroma z koření. Poté vyjměte pevné suroviny a zbavte se jich.
- Přidejte rybí omáčku a sůl podle chuti. V polévce vařte hovězí maso, dokud není úplně měkké, přibližně dalších 30 až 40 minut.
- Mezitím uvařte rýžové nudle dle instrukcí na balení.
- Rozdělte uvařené nudle do misek, na ně položte plátky vařeného hovězího masa a zalijte horkou polévkou.
- Nakonec pokrm ozdobte jarní cibulkou, mungo klíčky, svěžím koriandrem, thajskou bazalkou a podávejte s částkami limetky.




