Objavte kouzlo vietnamské kuchyně s receptem na Pho Bo, tradiční hovězí polévku, která osloví každého milovníka exotických chutí. Připravte si aromatické pho s křehkými nudlemi, kvalitním hovězím masem a bohatou vývarem plnou bylinek a koření. Tento detailní návod vás krok za krokem provede přípravou této lahůdky přímo ve vaší kuchyni. Ideální na zahřátí v chladných dnech nebo jako zdravý a vydatný hlavní chod. Vyzkoušejte Pho Bo a nechte se unést chutí a vůněmi Vietnamu!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. kostky, nebo plátky roštěné)
  • 200g rýžových nudlí (pho)
  • 2 l vody
  • 3 zrnka celého badyánu
  • 2 sušené skořicové tyčinky
  • 4 celé hřebíčky
  • 1 velká cibule, neoloupaná, přepůlená
  • 1 kus zázvoru (asi 5 cm), nakrájený na plátky
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • Sůl, podle chuti
  • 2 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • Filírovaný světlý mungo klíčky, čerstvá koriandr, thajské bazalka a limetky na servírování

Postup

  1. Nechte cibuli a zázvor opečené nad otevřeným ohněm nebo na sporáku, dokud nejsou lehce popálené. To dodá polévce zvláštní chuťovou hloubku.
  2. V mezidobí v hrnci přiveďte vodu k varu. Jakmile začne vřít, přidejte připravený zázvor, cibuli, celé badyán, skořicové tyčinky a hřebíčky.
  3. Vařte na mírném ohni zhruba 30 minut, aby se uvolnily všechny aroma z koření. Poté vyjměte pevné suroviny a zbavte se jich.
  4. Přidejte rybí omáčku a sůl podle chuti. V polévce vařte hovězí maso, dokud není úplně měkké, přibližně dalších 30 až 40 minut.
  5. Mezitím uvařte rýžové nudle dle instrukcí na balení.
  6. Rozdělte uvařené nudle do misek, na ně položte plátky vařeného hovězího masa a zalijte horkou polévkou.
  7. Nakonec pokrm ozdobte jarní cibulkou, mungo klíčky, svěžím koriandrem, thajskou bazalkou a podávejte s částkami limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *