Bibimbap je tradiční korejské smíchané rýžové jídlo plné chutí a vůní. Tento lahodný pokrm obsahuje rýži, zeleninu, maso, vejce a pikantní gočujang omáčku. Připravte si doma jednoduchý recept na bibimbap a ochutnejte exotiku korejské kuchyně. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 250g dlouhozrnné rýže
  • 200g hovězího masa (nejlépe roštěného)
  • 100g mrkve
  • 100g špenátu
  • 100g klíčků sóji
  • 4 vajíčka
  • 2 žloutky
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Uvařte rýži podle návodu na obalu.
  2. Na pánvi osmahněte hovězí maso s trochou oleje, osolte a opepřete.
  3. Připravte zeleninu: oloupejte a nastrouhejte mrkev, vařte špenát ať změkne, opláchněte klíčky sóji.
  4. Ve sklenici smíchejte žloutky s cukrem a omáčkou.
  5. Na pánvi osmahněte vajíčka na mírně natvrdo a dejte stranou.
  6. V každém talíři si udělejte „hořící“ miso: na dně naskládejte rýži, na ni položte maso, zeleninu a nakonec vejce. Přelijte omáčkou.
  7. Podávejte s sezamovým olejem k zakapání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *