Objavte kouzlo asijské kuchyně s receptem na kuře s thajskými bazalkovými listy! Tento jednoduchý a rychlý recept kombinuje šťavnaté kousky kuřecího masa s aromatickou thajskou bazalkou a pikantními asijskými ingrediencemi. Ideální volba pro exotickou večeři doma. Připravte se na explozi chutí, která osloví všechny vaše smysly. Klikněte a zjistěte, jak na to!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 lžíce oleje
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 velká cibule, nakrájená na kousky
- 2-3 chilli papričky, nakrájené (upravte podle vaší chuti)
- 2 hrsti thajských bazalkových listů (případně jiné bazalky, pokud nemůžete sehnat thajskou)
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oyster omáčky
- 1 lžička cukru (volitelně)
Postup
- Rozpalte olej v pánvi na středním ohni. Přidejte česnek a chilli papričky a smažte, dokud nezačnou vonět.
- Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není téměř plně uvařené.
- Přidejte cibuli a smažte další 2-3 minuty, dokud cibule nezměkne.
- Do pánve přidejte rybí omáčku, sójovou omáčku, oyster omáčku a cukr. Dobře promíchejte a vařte asi minutu, aby se chutě spojily.
- Přidejte bazalkové listy a smažte jen krátce, dokud listy nezačnou vadnout.
- Podávejte ihned s rýží nebo thajskými nudlemi.




