Vyzkoušejte tento lahodný recept na kuřecí červený kari s bambuskou. Kombinace exotických chutí a dochucovadel vám zaručeně zaručí skvělý gastronomický zážitek. Naučte se vařit jako profesionál a překvapte své chuťové buňky tímto lahodným jídlem.

Suroviny

  • 400 g kuřecího masa (na kostičky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 konzerva bambusových výhonků
  • 2 lžíce červené kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř

Postup

  1. Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na oleji.
  2. Přidáme kuřecí maso a osmažíme ho z obou stran.
  3. Přidáme bambusové výhonky a kari pastu a krátce restujeme, dokud se všechny chutě spojí.
  4. Zalijeme kokosovým mlékem a necháme provařit asi 10 minut.
  5. Přidáme rybí omáčku a dochutíme solí a pepřem.
  6. Servírujeme s rýží nebo noky a posypeme nasekanou koriandrovou naťí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *