Užijte si exotickou chuť korejského kimchi s klasickou asijskou rýží v tomto jednoduchém, ale lahodném receptu na „Rýži s korejským kimchi“. Skvělá kombinace chutí a vůní, která vás okouzlí na první skus. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a dopřejte si skvělou chuťovou extravaganci!
Suroviny
- 2 šálky bílé rýže
- 1 šálek kimchi (fermentovaná zelenina)
- 2 stroužky česneku
- 1 malá cibule
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky (optionální)
- 1 lžička cukru
- 1 lžička oleje
Postup
- Rýži uvařte podle pokynů na obalu.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na plátky nakrájený česnek a cibuli.
- Přidejte kimchi a restujte ho spolu s česnekem a cibulí asi 5 minut.
- Přilijte sójovou omáčku, rybí omáčku a přidejte cukr. Vařte ještě dalších 5 minut.
- Smaženou směs s kimchi vmíchejte do uvařené rýže a promíchejte.
- Hotové jídlo můžete ozdobit nasekanou cibulkou nebo koriandrem.




