Chutné kimchi, tradiční korejská zelná pochoutka plná lahodných chutí a probiotik, která dodá vašim jídlům onu nezaměnitelnou jiskru. Připravte si tento jednoduchý recept a dejte své kuchyni asijský nádech!
Suroviny
- 1 hlávka zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 křen
- 4 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce korejského pepře (gochugaru)
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
Postup
- Na začátek si připravte zázvorovou pastu smícháním nastrouhaného křenu a pasty z česneku.
- V míse smíchejte nakrájené zelí, nakrájenou mrkev, nakrájenou cibuli a přidejte zázvorovou pastu.
- Přidejte sůl, cukr, korejský pepř, sójovou omáčku a rybí omáčku.
- Důkladně vše promíchejte tak, aby se koření rovnoměrně rozložilo po zelí a zelenině.
- Směs přendejte do uzavíratelné nádoby a nechte fermentovat při pokojové teplotě minimálně 24 hodin.
- Po uplynutí doby ochutnejte kimchi a podle chuti můžete přidat více koření nebo nechat ještě déle fermentovat.
- Poté si můžete kimchi dát do lednice a ponechat ho zrát ještě několik dní, než ho začnete konzumovat.




