Objevte kouzlo indonéské kuchyně s receptem na nasi goreng, tradiční restovaný rýžový pokrm, který osloví každou chuťovou pohárku. Nasi goreng je snadno připravitelný, zdravý a všestranný recept, který můžete servírovat jako hlavní chod nebo s doplňky podle vaší chuti. Naše kroky vás provedou přípravou tohoto oblíbeného jídla s autentickými ingrediencemi a jednoduchými pokyny k získání perfektní chuti a textury. Připravte si svůj vlastní nasi goreng a nechte se unést exotickými chutěmi Indonésie!

Suroviny

  • 300 g uvařené rýže (nejlépe z předchozího dne)
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 malá cibule, nakrájená
  • 100 g kuřecího masa, nakrájeného na malé kousky
  • 1 malá mrkev, nakrájená na tenké proužky
  • 100 g bílého zelí, jemně nakrájené
  • 50 g zelených fazolek, nakrájených na kousky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce oyster omáčky
  • 1 lžička chilli pasty (nebo podle chuti)
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. V hluboké pánvi nebo woku zahřejte rostlinný olej. Přidejte nasekaný česnek a cibuli a smažte do zlatova.
  2. Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není téměř uvařené.
  3. Přidat mrkev, zelí a fazolky. Restujte, dokud zelenina nezměkne.
  4. V pánvi udělejte místo na středu a rozklepněte do něj vejce. Míchejte, dokud nejsou vejce téměř ztuhlá, a poté je promíchejte s ostatními ingrediencemi.
  5. Přidejte uvařenou rýži, sójovou omáčku, oyster omáčku a chilli pastu. Dobře promíchejte a smažte několik minut, dokud není rýže horká a lehce opečená.
  6. Ochutnejte a případně dochutíte solí a pepřem.
  7. Podávejte horké.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *