Objevte kouzlo indonéské kuchyně s receptem na nasi goreng, tradiční restovaný rýžový pokrm, který osloví každou chuťovou pohárku. Nasi goreng je snadno připravitelný, zdravý a všestranný recept, který můžete servírovat jako hlavní chod nebo s doplňky podle vaší chuti. Naše kroky vás provedou přípravou tohoto oblíbeného jídla s autentickými ingrediencemi a jednoduchými pokyny k získání perfektní chuti a textury. Připravte si svůj vlastní nasi goreng a nechte se unést exotickými chutěmi Indonésie!
Suroviny
- 300 g uvařené rýže (nejlépe z předchozího dne)
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 malá cibule, nakrájená
- 100 g kuřecího masa, nakrájeného na malé kousky
- 1 malá mrkev, nakrájená na tenké proužky
- 100 g bílého zelí, jemně nakrájené
- 50 g zelených fazolek, nakrájených na kousky
- 2 vejce
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oyster omáčky
- 1 lžička chilli pasty (nebo podle chuti)
- 3 lžíce rostlinného oleje
- Sůl a pepř dle chuti
Postup
- V hluboké pánvi nebo woku zahřejte rostlinný olej. Přidejte nasekaný česnek a cibuli a smažte do zlatova.
- Přidejte kuřecí maso a smažte, dokud není téměř uvařené.
- Přidat mrkev, zelí a fazolky. Restujte, dokud zelenina nezměkne.
- V pánvi udělejte místo na středu a rozklepněte do něj vejce. Míchejte, dokud nejsou vejce téměř ztuhlá, a poté je promíchejte s ostatními ingrediencemi.
- Přidejte uvařenou rýži, sójovou omáčku, oyster omáčku a chilli pastu. Dobře promíchejte a smažte několik minut, dokud není rýže horká a lehce opečená.
- Ochutnejte a případně dochutíte solí a pepřem.
- Podávejte horké.




