Připravte si domácí pikantní kimči polévku s názvem Kimchi jigae. Tato tradiční korejská specialita je plná chuti a pikantního koření. Sledujte náš recept a vychutnejte si lahodné asijské jídlo plné exotických chutí.
Suroviny
- 250g kimči
- 200g vepřové krkovice
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 zelená paprika
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sriracha omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- 500ml vody nebo vývaru
Postup
- Na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli, česnek a na plátky nakrájenou zelenou papriku.
- Přidáme na kostičky nakrájenou krkovici a restujeme dozlatova.
- Přidáme nakrájené kimči a vaříme 5 minut.
- Přidáme vodu nebo vývar, sójovou omáčku, cukr, srirachu a vaříme dalších 15 minut.
- Před podáváním dochutíme sezamovým olejem a můžeme servírovat s rýží.




