Vyzkoušejte recept na tradiční indonéské jídlo – Rendang hovězí maso s kari. Tento pikantní pokrm je plný exotických chutí a vůní. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné jídlo, které určitě potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny:
- 500g hovězího masa (např. krkovička)
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce kari koření
- 400ml kokosového mléka
- 1 lžíce tmavého cukru
- 1 lžička soli
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na kousky nakrájené hovězí maso a restujte, dokud maso nezezloutne.
- Přisypte kari koření a promíchejte, nechte chvíli restovat.
- Přilijte kokosové mléko, přidejte cukr a sůl, nechte provařit do změknutí masa a zahuštění omáčky.
- S podušenou rýží podávejte jako hlavní chod.




