Vyzkoušejte recept na tradiční indonéské jídlo – Rendang hovězí maso s kari. Tento pikantní pokrm je plný exotických chutí a vůní. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si lahodné jídlo, které určitě potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny:

  • 500g hovězího masa (např. krkovička)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce kari koření
  • 400ml kokosového mléka
  • 1 lžíce tmavého cukru
  • 1 lžička soli

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na kousky nakrájené hovězí maso a restujte, dokud maso nezezloutne.
  3. Přisypte kari koření a promíchejte, nechte chvíli restovat.
  4. Přilijte kokosové mléko, přidejte cukr a sůl, nechte provařit do změknutí masa a zahuštění omáčky.
  5. S podušenou rýží podávejte jako hlavní chod.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *