Recept na Nudle Goreng s kuřecím masem: Objevte exotické chutě Indonésie s tímto snadným receptem na Nudle Goreng. Najdete zde podrobný postup, seznam ingrediencí a tipy na přípravu této lahodné pokrmy, která kombinuje kuřecí maso, čerstvou zeleninu a aromatické koření. Ideální jídlo pro každý den!

Suroviny

  • 200 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
  • 200 g nudlí (např. rýžové nebo pšeničné)
  • 1 cibule nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, rozdrcené
  • 1 mrkev, nakrájená na jemné nudličky
  • 100 g zeleného lusku (mražený nebo čerstvý)
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce oyster omáčky (ústřicové omáčky)
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na ozdobení: koriandr nebo jarní cibulka, nakrájená na kroužky

Postup

  1. Nudle uvařte podle návodu na obalu, sceděte a opláchněte studenou vodou. Odložte stranou.
  2. V woku nebo na velké pánvi rozpalte olej a přidejte kuřecí maso. Opékejte asi 5 minut, dokud není maso skoro hotové a začíná se zlatavě zbarvovat.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, smažte dalších pár minut, dokud cibule nezměkne.
  4. Přidejte mrkev a zelený lusk, smažte všechny ingredience dohromady, dokud zelenina nezačne změknout (asi 3-5 minut).
  5. Přidáte nudle, sojovou omáčku, oyster omáčku a sladkou chilli omáčku. Dobře promíchejte a smažte po dobu několika minut, aby se nudle prohřály a vstřebaly chutě.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte ihned. Před podáváním můžete pokrm posypat nasekaným koriandrem nebo jarní cibulkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *