Recept na Nudle Goreng s kuřecím masem: Objevte exotické chutě Indonésie s tímto snadným receptem na Nudle Goreng. Najdete zde podrobný postup, seznam ingrediencí a tipy na přípravu této lahodné pokrmy, která kombinuje kuřecí maso, čerstvou zeleninu a aromatické koření. Ideální jídlo pro každý den!
Suroviny
- 200 g kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 200 g nudlí (např. rýžové nebo pšeničné)
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 mrkev, nakrájená na jemné nudličky
- 100 g zeleného lusku (mražený nebo čerstvý)
- 2 lžíce sojové omáčky
- 2 lžíce oyster omáčky (ústřicové omáčky)
- 1 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- Sůl a pepř podle chuti
- Na ozdobení: koriandr nebo jarní cibulka, nakrájená na kroužky
Postup
- Nudle uvařte podle návodu na obalu, sceděte a opláchněte studenou vodou. Odložte stranou.
- V woku nebo na velké pánvi rozpalte olej a přidejte kuřecí maso. Opékejte asi 5 minut, dokud není maso skoro hotové a začíná se zlatavě zbarvovat.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, smažte dalších pár minut, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte mrkev a zelený lusk, smažte všechny ingredience dohromady, dokud zelenina nezačne změknout (asi 3-5 minut).
- Přidáte nudle, sojovou omáčku, oyster omáčku a sladkou chilli omáčku. Dobře promíchejte a smažte po dobu několika minut, aby se nudle prohřály a vstřebaly chutě.
- Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte ihned. Před podáváním můžete pokrm posypat nasekaným koriandrem nebo jarní cibulkou.




