Soto Ayam Jawa je tradiční indonéská polévka plná chuti a exotických vůní. Tento recept vám přinese autentický zážitek z jemných kuřecích kousků, nudlí, zeleniny a aromatických koření. Nechte se unést do světa indonéské kuchyně a vyzkoušejte si dokonalou kombinaci lahodných ingrediencí ve vaší kuchyni. Soto Ayam Jawa je dokonalá volba pro všechny milovníky exotických chutí a dobrodružství v kuchyni. Nenechte si ujít toto lahodné jídlo!

Suroviny:

  • 4 kuřecí stehna
  • 1 l kuřecího vývaru
  • 4 hřebíčky
  • 2 cm kůry z citronu
  • 1 lžička kurkumy
  • 4 stroužky česneku, rozmačkané
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule, nakrájené na plátky
  • 4 rajčata, nakrájená na čtvrtky
  • 100 g římského salátu, nakrájeného na nudličky
  • 4 vejce, uvařené na měkko
  • řezanka (těstoviny)
  • sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. V hrnci smíchejte kuřecí vývar, hřebíčky, kůru z citronu, kurkumu a česnek. Přiveďte k varu.
  2. V dalším hrnci rozpalte olej a osmažte cibuli do zlatova. Přidejte kuřecí stehna a osmažte z obou stran dozlatova.
  3. Poté přidejte rajčata a vařte 5 minut.
  4. Přidejte směs vývaru a vařte 30 minut nebo dokud kuřecí maso není měkké.
  5. V dalším hrnci uvařte řezanku podle návodu na obalu.
  6. Na talíře rozdělte uvařenou řezanku, kuřecí maso s omáčkou, rajčata, nakrájený římský salát a vejce na měkko.
  7. Pokud je potřeba, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  8. Podávejte teplé a užijte si tradiční indonéské jídlo!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *