Vyzkoušejte tento tradiční indonéský recept na lahodné Rendang hovězí maso se zázvorem. Jeho bohaté a kořeněné aroma udělá z vaší večeře skvělý zážitek. Sledujte návod a připravte si tento lahodný pokrm již dnes!

Suroviny

  • 500 g hovězího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 cm zázvoru
  • 4 chilli papričky
  • 1 l kokosového mléka
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička koriandru
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostičky nakrájené hovězí maso.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, nastrouhaný zázvor a nakrájené chilli papričky.
  3. Přidejte všechny koření – cukr, koriandr, kmín, kurkumu, sůl a pepř.
  4. Zalijte kokosovým mlékem a nechte vařit na mírném ohni asi 2-3 hodiny, dokud masa není měkké a omáčka zhoustne.
  5. Pokud je omáčka příliš řídká, můžete ji zahustit trochou kukuřičné mouky rozpuštěné ve vodě.
  6. S rendangem podávejte rýži nebo jinou přílohu dle vašeho gusta.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *