Oslavte japonskou kuchyni s lahodnými rýžovými placičky posypanými čerstvým rybím sashimi. Tento recept je skvělým spojením tradičního a moderního chuťového zážitku. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 200g sushi rýže
- 200g rybího sashimi (např. losos, tuňák)
- 1 červená paprika
- 1 okurka
- 1 mrkev
- 1 pór
- 2 vejce
- Sojová omáčka
- Wasabi
- Ígari (marinovaný zázvor)
- Sezamová semínka
- Rýžový ocet
- Sůl, pepř
Postup
- Uvařte sushi rýži podle návodu na obalu. Přidejte trochu rýžového octa a cukru.
- Nakrájejte rybí sashimi na tenké plátky a nechte stranou.
- Nakrájejte papriku, okurku, mrkev a pór na juliennu.
- V míse smíchejte vejce s trochou soli a pepře a udělejte z nich placičky na pánvi.
- Na hotové placičky položte plátky rybího sashimi a nakrájenou zeleninu.
- Polijte sojovou omáčkou a ozdobte ígarim, wasabi a sezamovými semínky.
- Podávejte jako exotickou předkrmovou variantu sushi.




