Rajský pikantní korejský bibimbap je tradiční jihokorejské jídlo plné chutí a exotických ingrediencí. Tento jednoduchý recept kombinuje rýži s grilovaným masem, zeleninou a pikantním gochujang omáčkou. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný sladko-kyselé chutě a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 400 g rýže
- 400 g hovězího masa
- 1 mrkev
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 4 vajíčka
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce chilli omáčky
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sezamového oleje
- hrst křupavého zelí
- korejská kimchi podle chuti
- sůl, pepř, olej na smažení
Postup
- Uvařte rýži podle návodu na obalu.
- Na pánvi si osmažte nakrájené hovězí maso s jemně nasekanou cibulí, mrkví a cuketou.
- Přidejte sójovou omáčku, chilli omáčku, cukr, sůl a pepř podle chuti.
- V další pánvi si osmažte vajíčka na slupce, aby měla žloutka středně tekutou.
- Hotové rýži smíchejte se sezamovým olejem a servírujte na talíři.
- Na rýži rovnoměrně rozetřete směs masovou se zeleninou.
- Přidejte křupavé zelí, kimchi a na vrch dávejte osmažená vajíčka.
- Podle chuti můžete přidat ještě sojovou omáčku nebo chilli omáčku.
- Bibimbap je hotový! Dobrou chuť!




